Menu

Erfaringer med implementering af teknologi på 5 bosteder i Danmark

På hjemmesiden kan man læse og se fotos fra hvert bofællesskab, som brugerne har lagt op og beskrevet. Brugerne kan f.eks. læse referater fra brugerbestyrelsen og få information om fællesarrangementer og aktiviteter – alt kan læses højt i kalenderen på Herbor-hjemmesiden.

For at designe indholdet på hjemmesiden tegnede brugerne deres ønsker og behov, og hjemmesiden er opbygget med udgangspunkt i brugernes egne tegninger. Der er etableret en web-redaktionsgruppe med brugere og personale, som i fællesskab opdaterer hjemmesiden, og som beslutter hvilke af de input, de modtager til siden, der skal kunne ses af andre. Web-redaktionen har formuleret et sæt etiske spilleregler for det fælles arbejde – f.eks. må der ikke vises nøgenfotos, opslag skal have fælles interesse, og brugerne skal kommunikere ordentligt med hinanden.

Om herbor.dk

Herbor er oprindeligt udviklet til mennesker med udviklingshæmning. Herbor er bygget op med enkle ikoner og billeder og har højtlæsningsfunktion til tekst. Man behøver ikke selv at kunne programmere, når man vil lave ændringer på sin egen Herbor-side – i stedet ringer man til en support, der ordner denne svære del. Indholdet er vigtigere end teknisk kunnen. Herbor er udviklet som en individuel ”bruger-hjemmeside”. Hvis man ændrer navnene på sidens mapper, og herefter bruger dem en smule anderledes, kan brugerne lave en fælles hjemmeside. Ved f.eks. at ændre Herbors traditionelle gæstebog til en ”opslagstavle” får brugerne et sted, hvor de kan annoncere til hinanden om alt, hvad der fylder: Måske har man en sofa til salg, måske vil man finde en at tage med i biografen eller noget helt andet.

Alle kan lave en hjemmeside

Alle tilbud der har mod på det, kan lave deres egen hjemmeside. Det kræver blot:

  • Et Herbor-abonnement.
  • Brugernes ønsker til og formål med hjemmesiden.
  • En redaktionsgruppe med brugere og personale, der vil være med til at tegne hjemmesidens indhold.

For nærmere information om projektet i Klub Kildebakken eller ved ønske om nyt konkret projekt, kan man kontakt: Maria Lincke Jørgensen, Socialt Udviklingscenter SUS, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.